Saturday, August 22, 2009

Pataky Klárival beszélgetés 1.A fesztivál résztvevőinek feltettünk néhány kérdést, amire a válaszokat folyamatosan közöljük!


L1: A darabod, amit az L1 Kortárs Táncfesztiválra hozol, miben más vagy miben azonos az előző darabjaidhoz képest?

Pataky Klári: Sokkal tisztább, csak a táncra koncentráló darab. Szerintem. Talán a legfizikálisabb is mind közül.

L1: Mit kerestél a darabbal, milyen kérdéseket feszeget, mi volt a kiindulópontod a készítésénél? Játszottátok-e már itthon vagy külföldön - hol?

P. K.: A bemutató tavaly decemberben volt a MU Színházban, majd a Gödörben egy performance, aztán Olomoucban (Csehország) egy fesztiválon, végül most júliusban Burgosban egy részlete egy versenyen.

A darab nekem a változtatás és a választás nehézségéről szól. A döntések késleltetéséről, a fontos (és kevésbé fontos) lépések előtti folyamatos hezitálásról, a "rákészüléséről". Nekem elsődlegesen ezt fejezi ki a visszatérő visszaszámlálás is, ahol a cél: az EGY soha nem érhető el /vagy legalábbis nagyon-nagyon sokára.

L1: A darabod fogadtatása szempontjából milyen helyen áll, hogy ki nézi meg és milyen visszhangja van? Mit gondolsz a tapsról, mint olyan? Miyen visszajelzést szeretsz kapni egy előadás után?

P. K.: Nagyon fontos számomra, hogy a szakma eljöjjön a bemutatóra (szerencsére ez meg is történik), ez visszajelzés arra vonatkozólag, hogy érdeklődésre tartanak számot a darabjaim. Persze szeretem a tapsot, de ez a része az előadásnak számomra egy elég érzékeny terület (biztos, hogy szerették a darabot?).

Fontos a visszhang, de az ember úgyis mindig tudja, hogy mit csinált.

Szeretem, ha azok, akiknek kikérem a véleményét őszinték. Nem szeretem, ha vk. kérdés nélkül negatív észrevételeket zúdít rám.

-folyt. köv.-

No comments:

Post a Comment